lördag 27 november 2010

Ett mycket sent, eller tidigt inlägg?

Som rubriken lyder så vet jag inte om jag ska räkna detta som ett sent eller tidigt inlägg. Jag kände att efter denna dag i stockholm, när jag satt på pendeln hem kom jag att tänka på en sak. Jag har mitt lilla acces plus kort som gör att jag med hjälp av det kan ta mig vart som helst, när som helst. Jag satt och funderade på att ett sådant kort faktiskt kan jobba emot mig och alla andra som äger det. Nu satt jag som sagt på tåget och funderade över hur morgondagen (söndag) skulle se ut. Kom att tänka på morgonpromenaden som kommer att avslutas med lätta steg mot Willys för att handla lite smått och gott. Då slog det mig, varför ska jag ta bussen hem från stan? Det är drygt 1km för mig och så mycket snabbare går det inte att ta bussen än vad det tar att gå. Jag hade lite snabb huvudräkning och drog en liten slutats på att om jag skulle gå hem från stan istället för att ta bussen, ungefär 10 gånger i veckan skulle jag aveckla mera än 1 mil i veckan. Detta innebär att jag på ett år skulle gå mer än 52mil. Senast jag kollade så är 52mil en ganska lång bit. Och att det skulle gå till spillo för att jag sa komma hem 5-10 minuter snabbare per gång tycker jag då inte låter särskillt smart.

Det finns alla möjliga saker man kan göra för att må både psykiskt och fysiskt bättre. Exempelvis, tänk efter en extra gång när du ska ta bussen. Behöver jag verkligen det? Måste jag verkligen ta rulltrappan i affären när det finns en vanlig trappa brevid? Måste jag bli skjustad till kompisen? Det finns som sagt ganska många olika saker som inte är så stora för världen som man kan ändra på för att må lite bättre. Jag själv t.ex tar alltid trapporna, både i affärer och i lägenheten. Och folk som tänker, men som om det skulle hjälpa om jag går upp och ner för en trappa istället för att åka på ett band. Ja ni kan ju kanske forsätta med det, men eftersom det oftast går lika fort att gå upp för en trappa som det gör att åka upp för en rulltrappa så varför inte ge den vanliga trappan en chans?


 
Pröva och börja med småsaker som det här. Det kanske är en början på vägen till det mål du eftersträvar angående din kropp och din hälsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar